Over mijzelf

In 2010 heb ik de eerste stappen gezet om zelf bier te gaan brouwen. Eerst gewoon bierblikken gekocht waar je alleen maar heet water aan moet toevoegen en moet laten vergisten. Later, in 2018, heb ik geïnvesteerd in een brouwinstallatie. Mijn keuze is toen gevallen op een Grainfather waarmee ik zo’n 25 liter per batch kan brouwen. Ik brouw op mijn zolder en naast mijn Grainfather heb ik ook RVS vergistingsvat, ook van Grainfather. Daarnaast heb ik twee vergistingskasten (gemodificeerde koelkasten) waarmee ik temperatuur gecontroleerd kan vergisten dat ten goede komt aan een beter eindresultaat.

Met de vier basis ingrediënten van bier: water, mout, hop en gist kun je vrijwel alle bierstijlen en -soorten brouwen. Diverse bieren heb ik dan ook al gebrouwen: pils, tripel, quadruppel, weizen, IPA, mangobier, blond hoog alcohol, blond laag alcohol, dubbel, etc. Ik houd zelf niet zo van een Stout of een bier met gerookt mout dus die brouw ik niet.

Wil je meer informatie over bierbrouwen en weten hoe het proces van water naar bier eruit ziet, dan kan ik je de informatieve website van Hobbybrouwen van harte aanbevelen. Een heuse cursus kun je hier terugvinden.

Wil je een keer met mij meebrouwen of heb je andere vragen, neem dan contact op met mij op. Mijn gegevens vind je op de contactpagina van deze website of je klikt hier.